Freelance SEO marketeer

Als freelance SEO marketeer  zorg ik er voor dat professionele websites hoger scoren in Google. Ik analyseer en optimaliseer websites op 3 punten:

  • Technisch: is de website goed geprogrammeerd en zijn de richtlijnen van Google goed gevolgd?
  • Structureel: Is de website logisch opgebouwd? Zijn er voldoende interne links?
  • Inhoudelijk: is de website voorzien van voldoende kwalitatieve content (tekst, afbeeldingen, video’s,…)

SEO visie

Mijn doel is om kwalitatieve websites en content te ontwikkelen.

Websites die gebouwd zijn volgens de richtlijnen van Google. Op die manier kunnen zoekmachines deze websites gemakkelijker vinden en beter indexeren.

Daarnaast richt ik mij op de creatie van kwalitatieve content.
Content waar je ideale klant naar op zoek is. Het principe is om de inhoud van je website te laten “matchen” met de zoekopdrachten je ideale klant. Dit zorgt voor hogere posities in Google én geïnteresseerde bezoekers.

Op die manier biedt jouw website een antwoord op het moment dat je ideale klanten een vraag hebben.

Hoe & waar SEO implementeren op je website?

SEO is veel meer dan goede teksten te schrijven. Het is een totaalconcept: het is een heel grote puzzel waarvan alle puzzelstukjes goed moeten zitten.

Het begint bij de basis, door ervoor te zorgen dat je website technisch correct is opgebouwd en snel inlaadt.

Eens de basis goed zit, is het tijd om je website te verrijken met kwalitatieve inhoud. Niet alleen tekst, maar ook:

  • afbeeldingen
  • video’s
  • presentaties
  • PDF-bestanden

Mijn werkwijze als freelance SEO consultant

In de meeste gevallen hebben mijn klanten al een website.

Ik start steeds met een technische SEO analyse. Hier komen eventuele pijnpunten naar boven die ervoor zorgen dat je website niet goed scoort in Google.

Vervolgens voer ik een keyword research of trefwoordenanalyse uit. Hierbij selecteren we zoektermen met het meeste potentieel.

De keywords uit onze trefwoordenanalyse implementeren we nadien in de content doorheen de website. We gaan deze trefwoorden op enkele gerichte plaatsen gebruiken zodat Google deze herkent en correct indexeert. Op deze manier maken we je website relevant voor bepaalde zoektermen waardoor Google die website ook hoger zal plaatsen in de zoekresultaten.

Een goed SEO-traject stopt niet bij de oplevering: ik analyseer je website op afgesproken tijdstippen en doe voorstellen om de posities van je website in Google te verbeteren.

Interesse om samen te werken?

Heb je reeds een website? Vergeet die dan zeker niet te vermelden! Ik voer gratis en volledig vrijblijvend een mini-audit uit. Daar zullen al een aantal interessante issues uit komen die we nadien samen overlopen. Op die manier weten we beiden beter waar we staan en kan ik je gerichter advies geven.

Contacteer mij voor een vrijblijvende babbel.